Close button

Нафта подешевшала на тлі зростання запасів бензину в США

Нафта подешевшала на тлі зростання запасів бензину в США

Ціни на нафту еталонних марок в четвер знижуються після того, як дані Міненерго США напередодні показали значне збільшення запасів бензину в країні минулого тижня, повідомляє "Интерфакс".

Вартість червневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 9:50 за Києвом у четвер становить $62,60 за барель, що на 0,48% нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів в середу ці контракти подорожчали на $0,42 (0,7%) - до $63,16 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на травень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до цього часу становить $59,21 за барель, що на 0,58% нижче за рівень на закриття попередньої сесії. У середу вартість цих контрактів виросла на $0,44 (0,7%) - до $59,77 за барель.

Міністерство енергетики США в середу повідомило про зниження запасів нафти в країні минулого тижня на 3,52 млн барелів. Однак запаси бензину виросли на 4,04 млн барелів - більше ніж очікували аналітики, пише S&P Global Platts.

За словами старшого менеджера по сировинним товарам Phillip Futures Автара Санду, зростання запасів бензину викликає побоювання, що збільшення кількості випадків COVID-19 може ще більше погіршити перспективи попиту.
"З огляду на припущення про поліпшення економічної ситуації, очікувалося зниження запасів бензину", - сказав він.

Однак деякі аналітики вважають, що збільшення запасів бензину могло бути викликано нарощуванням імпорту напередодні літнього сезону поїздок в США, коли попит на паливо зазвичай підвищується.

Тим часом зростання захворюваності коронавірусів в деяких великих країнах продовжує викликати стурбованість інвесторів.

"Затримка вакцинації може частково знизити оптимізм ринку щодо попиту (на нафту - ред.) в Північній півкулі в найближче літо", - вважають аналітики ANZ.

Новини

Популярні теми форуму

analytics