Close button

Службова недбалість: Одеський торговий порт недоотримав мільйони

Службова недбалість: Одеський торговий порт недоотримав мільйони

Одному з колишніх керівників ДП "Одеський морський торговельний порт" повідомили про підозру за фактом службової недбалості, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 КК України). Про це заявили в прес-службі Офісу генерального прокурора, повідомляє БізнесЦензор.

"За даними слідства, протягом 2018-2019 років екс-керівник одного з підрозділів держпідприємства уклав економічно невигідні чинні договори про нібито надання послуг суб'єктам підприємницької діяльності - передачу держмайна в користування за заниженим тарифом. Насправді передав в постійну оренду морські буксири, які перебували в оперативному управлінні порту", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу підприємці використовували буксири для послуг з буксирування судновласникам. При цьому Одеський морський торговельний порт міг самостійно надавати такі послуги або на більш економічно вигідних умовах.

Внаслідок неналежного виконання посадовою особою своїх службових обов'язків ДП "Одеський морський торговельний порт" недоотримав 142 млн грн.

Досудове розслідування триває і здійснюється слідчими Управління СБУ в Одеській області.

Новини

Популярні теми форуму

analytics