Close button

З'явилися перші зображення нової відеокарти AMD

З'явилися перші зображення нової відеокарти AMD
Фото: Chiphell

Один з користувачів китайського форуму ChipHell поділився фотографіями інженерного зразка майбутнього професійного графічного прискорювача AMD серії Radeon PRO на архітектурі RDNA 2. Слід відразу зазначити, що інсайдер поки сам не впевнений, що за модель відеокарти він отримав. У той же час він підтвердив, що новинка обладнана 16 Гбайт відеопам'яті, повідомляє 3Dnews.

На одній з наклейок, розташованих на тильній частині відеокарти, вказана маркування «Full Secure TT GLXL». За словами ресурсу VideoCardz, раніше з маркуванням GLXL в витоках фігурував графічний процесор Navi 21. Правда, поки незрозуміло, скільки потокових процесорів є конкретно в цій моделі професійного графічного прискорювача.

AMD-Radeon-Pro-Navi-21-back-1.jpg

Слід також зазначити, що відеокарта на фотографії оснащена оновленою системою охолодження з вентилятором тангенціального типу. В обрамленні вентилятора можна розгледіти відсилання до дизайну еталонних відеокарт Radeon RX 6000-ї серії. Порівняння друкованих плат нового представника Radeon PRO з ігровими відеокартами серії Radeon RX 6000 показує деякі відмінності з еталонними моделями новітньої ігровою серією графічних прискорювачів AMD. Наприклад, у інженерного зразка Radeon PRO по-іншому розташовані роз'єми для додаткового живлення. У той же час конденсатори за графічним процесором розташовані практично ідентично тому, як вони розташовані в ігрових відкритих на базі GPU Navi 21.

sm.AMD-Radeon-RX-6800-XT-Back.750.jpg

AMD Radeon RX 6800 XT (Navi 21 XT)

Конкурувати графічних прискорювачів AMD серії Radeon PRO на архітектурі RDNA 2 доведеться з серією професійних відеокарт NVIDIA RTX Axxx на архітектурі Ampere. Нові моделі колишньої серії Quadro тепер пропонують до 48 Гбайт відеопам'яті. NVIDIA також планує випуск моделей з 24 та 12 Гбайт відеопам'яті.

Новини

Популярні теми форуму

analytics