Close button

Ринок золота відреагував на ослаблення долара: актуальні ціни

Ринок золота відреагував на ослаблення долара: актуальні ціни

У розкладання в найбільші «золоті» ETF минулого тижня скоротилися на 0,4%, тоді як приплив в «срібні» знизився на 0,5%. Ринок золота відреагував на ослаблення долара зростанням вартості унції «жовтого металу» до $1745,05, повідомляє Banker.ua.

Згідно з даними торгів, вранці в четвер червневий ф'ючерс на «жовтий метал» подорожчав до $1745,05 (+ 0,19%), тоді як вартість травневого ф'ючерсу на срібло злетіла на 0,72%, піднявшись до $25,43.

Золото дорожчає після невеликого зниження днем раніше: підтримку ринку надає як долар, що слабшає, так і рішення ФРС США зберегти цільовий діапазон ставок на відмітках 0,0% -0,25%, про що йдеться в протоколах березневого засідання Федрезерву, опублікованих напередодні.

У AvaTrade вважають, що побоювання трейдерів щодо інфляції та відсутність впевненості в зростанні індексів до нових рекордних позначок можуть обмежити потенціал падіння цін на "жовтий метал" в перспективі.

У Ploutus Capital Advisors, в свою чергу, відзначають, що інвестори почнуть активно цікавитися дорогоцінними металами лише при появі чіткого сигналу про скасування локдаунiв в США. Щоб попит на фізичне золото виріс, додають аналітики, економіка повинна демонструвати ознаки зростання, а люди - більше витрачати.

Варто також відзначити, що вкладення в найбільші «золоті» ETF минулого тижня скоротилися на 0,4%, тоді як приплив в «срібні» знизився на 0,5%. За даними Reuters, за підсумками I кварталу запаси великих ЕTF-фондів, що інвестують в золото, впали на 5,2%, тоді як показники «срібних» злетіли на 6,7%.

Додамо також, що, згідно з даними НБУ, 1 грам золота в Україні сьогодні коштує 1 554.9247 гривень, грам срібла оцінюється в 22.3489 гривень, вартість платини зафіксувалася на позначці 1 102.7255 грн/грам, а паладію - 2 357.0391 грн/грам.

Новини

Популярні теми форуму

analytics