Close button

Східно-карибський центральний банк випустив цифрову валюту

Східно-карибський центральний банк випустив цифрову валюту

Днями Східно-карибський центральний банк (ECCB), головне фінансова установа Східно-карибського валютного союзу, офіційно представив свою цифрову валюту під назвою DCash. Фінансовий інструмент був розроблений в партнерстві з карибської Фінтех-компанією Bitt, повідомляє PaySpace Magazine.

DCash являє собою цифрову версію східно-карибського долара, який є офіційною валютою восьми країн союзу. Однак на поточний момент DCash поки що доступний лише в чотирьох країнах валютного союзу: Гренаді, Сент-Кітс і Невіс, Антигуа і Барбуда і Сент-Люсія. Реліз DCash ознаменував собою кульмінацію проекту, який тривав протягом двох років. Вперше ECCB оголосив про свої плани по створенню CBDC ще в березні 2019 року.

В ході презентації нової єдиної цифрової валюти керівник ECCB Тімоті Антуан здійснив першу транзакцію з використанням DCash в реальному часі. Він відправив 100 DCash з штаб-квартири ECCB в Сент-Кітса на рахунки декількох електронних гаманців в трьох інших країнах, які беруть участь в реалізації проекту.

Повідомляється, що в рамках своєї нової кріптовалютної інфраструктури Східно-карибський Центробанк буде здатний підтримувати транзакції в DCash як звичайних приватних осіб, так і корпоративних клієнтів, які регулярно відправляють і приймають різні платежі. Надалі планується розширення зони дії DCash на весь регіон.

Новини

Популярні теми форуму

analytics