Close button

У Європу йдуть десятки танкерів із газом

У Європу йдуть десятки танкерів із газом

У березні Європа імпортувала рекордні обсяги СПГ – 8 млн тонн (11 млрд кубометрів). Про це свідчать дані ICIS, повідомляє Oilpoint.

Приблизно стільки само вона отримувала тільки взимку і навесні 2020 року. У порівнянні з січнем і лютим цього року поставки зросли у два і більше разів.

Як зазначає Bloomberg, 30% поставок у Західну Європу забезпечили вантажі з США. Повідомлялось, що у другій половині березня США вийшли на рекордний експорт СПГ і на підході до Європи перебували десять танкерів, які повинні були розвантажити близько 1 млрд кубометрів газу в Старому Світі. Серед одержувачів були і країни-імпортери російського газу – Хорватія і Туреччина.

Зростання поставок СПГ пояснюється тим, що ажіотажний попит в Азії пройшов і європейські ціни на газ стали привабливими для продавців. Спотова ціна на біржі TTF становить $ 235 за тисячу кубометрів. У порівнянні з березнем, останнім місяцем опалювального сезону, вона навіть зросла, так як в Європі витратили рекордні обсяги газу зі сховищ.

Американський блогер RonH повідомляв, що в морях і океанах зараз знаходяться 70 танкерів, завантажених американським СПГ. У той же протягом 7 квітня через Суецький канал пройшов цілий караван газовозів з Катару в Європу, за даними Marinetraffic.

Новини

Популярні теми форуму

analytics