Close button

Експерт розповів, як уберегти смартфон від шахраїв

Експерт розповів, як уберегти смартфон від шахраїв

Користувачі часто самі роблять захист своїх гаджетів вразливим для хакерів і шахраїв, коли на смартфони з операційною системою Android встановлюють програми не тільки з офіційних магазинів, але і зі сторонніх ресурсів. Через це не тільки розширюється список доступних до установки програм, але і підвищується ризик зараження смартфона вірусом або шахрайським ПО, повідомляє ITsider.

Експерт зазначив, що "якщо ви використовуєте не оригінальна магазин додатків від виробника смартфона, то ви автоматично потрапляєте під ризик. Наскільки великий ризик? Це можна оцінити, якщо уважно прочитати той доступ, який запитує додаток. Якщо ви встановлюєте гру, і вона намагається отримати доступ до СМС-повідомленнями, до телефонної книги, до ваших записок, геолокації і так далі, хоча ви розумієте, що ці функції звичайної грі не потрібні, то бажано відмовитися".

Слід також не забувати, що, даючи додатку доступ до функцій смартфона, ви можете приховати шкідливе ПО від антивірусної програми.

"Ознак зараження може і не бути, оскільки ви власноруч узгодили установку програмного забезпечення на смартфон. Навіть антивірус вирішить, що ви приймаєте ризик при установці. Зрозуміло, що якщо всередині програми є конкретна шкідлива програма, яка є в базах антивіруса, то він почне сигналізувати, але частина антивірусів навіть в цьому випадку дозволяє примусово встановити софт", - пояснив Сизов.

Він підкреслив, що для того, щоб надійно захистити свій смартфон і його вміст від зловмисників, потрібно встановлювати додатки тільки з офіційних магазинів і обмежувати їх доступ до функцій телефону.

Новини

Популярні теми форуму

analytics