Close button

Автомобілі з США: як обманюють українців

Автомобілі з США: як обманюють українців
Фото: newspressusa.com

В Україну масово ввозять автомобілі з Америки, але не завжди фірми, які надають посередницькі послуги, ведуть чесний бізнес, повідомляє Обозреватель.

Продажу старих авто в Україні в чотири рази перевищують обсяги продажів нових машин. Високий попит на "дешеві" транспортні засоби став причиною появи різних шахрайських схем, які призводять до серйозних фінансових втрат пересічних українців.

Однією з головних проблем є подорожчання автомобіля в процесі його фінального оформлення. Посередники свідомо занижують вартість машини при оформленні договору, щоб залучити покупця. Але коли автомобіль прибуває в Україну, з'являються нові, не обумовлені спочатку вимоги по платежах, наприклад, послуги митного брокера.

В окремих випадках починається завищення вартості придбаного авто. Крім того, не рідкісні випадки, коли придбаний екземпляр виявляється несправним або має більш серйозні пошкодження, ніж ті, про які розповідав посередник. У більшості випадків шахраї не попереджають покупця про реальну вартість і технічний стан машини.

Чим слід керуватися, якщо ви вирішили ризикнути і придбати автомобіль в США?

Найголовніше, необхідно уважно ознайомитися з договором, який ви укладаєте з посередником. Для цього найкраще скористатися допомогою юриста. Якщо в договорі зазначено, що компанія надає тільки консультаційні або інформаційні послуги, то з такими посередниками зв'язуватися не рекомендується. Пам'ятайте, що в договорі має бути чітко прописано, що компанія забезпечує послуги з доставки в Україну, митного очищення і подальшого ремонту. Всі послуги обов'язково повинні бути вказані в договорі, який ви укладаєте. Інакше притягнути до відповідальності шахраїв буде досить складно.

Крім того, краще купувати авто не у приватних осіб, а на страхових аукціонах. У цьому випадку ризик придбати "кота в мішку" значно нижче.

На що необхідно звернути увагу при покупці

Перед покупкою необхідно повчити всю інформацію про ступінь пошкоджень. Важливо, щоб при ДТП не були пошкоджені силові елементи кузова, а також основні вузли і агрегати. Тому краще звернутися за консультацією до фахівців, які зможуть оцінити рівень пошкоджень і доцільність покупки такої машини.

Як не стати об'єктом шахраїв?

Не варто вірити численним рекламним оголошенням в інтернеті про дешеві машинах. Пам'ятайте, що "безкоштовний сир буває тільки в мишоловці". Якщо у ваших знайомих був позитивний досвід роботи з будь-якою компанією, яка займається продажем автомобілів із США, то можна звернутися до її послуг.

Можна самостійно зареєструватися на аукціоні, але це може спрацювати, якщо ви вже стикалися з подібним завданням і добре знаєте всі нюанси і тонкощі процесу. Ніколи не давайте грошей за авто наперед. Оплату всіх інвойсів необхідно робити самостійно, причому, уважно перевіряйте, кому ви платите і за що! Переконайтеся, що компанія, якій ви плануєте довірити процес покупки авторизована на аукціоні і має відповідний контракт.

Фінальна вартість авто і витрати

Важливо розуміти, що ціна авто на аукціоні, це тільки найменша частина суми угоди. Крім неї є ще безліч інших платежів: аукціонний збір, місцеві платежі, пов'язані з оформлення документів на авто, витрати на логістику по території США, вартість доставки в порт Одеси і т.д. Приблизно в $ 1000 обійдуться послуги компанії, яка буде займатися всіма питаннями, пов'язаними з вашою покупкою. Додайте до цього вартість ремонту і необхідних запчастин. Ну і, звичайно ж, витрати по митному очищенню, сертифікації та постановці машини на облік в Україні.

Вранці – гроші, ввечері – стільці

Залежно від місця розташування аукціону, часу оформлення документів і інших факторів процес до прибуття в одеський порт займає в середньому від 60 до 90 днів. По дорозі в Україну все вантажі страхуються перевізником. Крім того, можна оформити страховку від будь-яких ризиків, але це зажадає додаткових витрат.

Резюме

Можливо вам вдасться заощадити гроші на покупку авто в США, але де гарантія, що після ремонту машина зможе забезпечити безпеку вас та ваших близьких. Сучасний автомобіль оснащений величезною кількістю електроніки, та й механічні вузли являють собою складні елементи. Після серйозного ДТП, а саме такі автомобілі продаються на страхових аукціонах за мінімальні гроші, ніхто і ніколи не зможе вам гарантувати безпеку в разі аварії. Та й від халепи машина може вийти з ладу.

Новини

Популярні теми форуму

analytics