Close button

Nissan готує електричний кросовер розміром з Juke

Nissan готує електричний кросовер розміром з Juke
Фото: wikimedia.org

Британські видання Auto Express стверджує, що компанія Nissan розпочала розробку компактного електричного кросовера, зовнішні габарити якого будуть близькі до бензинової моделі Juke, повідомляє InsideEVs.

Принаймні таку можливість не виключив продакт-менеджер європейського підрозділу концерну Ніколя Бозек. Він пояснив, що саме в сегменті B, до якого відноситься Juke, марка найбільш сильна в Європі.

У минулому році Nissan представив новий середньорозмірний електричний кросовер Ariya, який у другій половині цього року має надійти в продаж. Передбачається, що більш компактна модель буде побудована на укороченій версії тієї ж платформи. При цьому всередині новинка виявиться просторіше «Джука» за рахунок більшої колісної бази і більш компактною силової установки.

Видання також припускає, що новий компактний кросовер в базі отримає передній привід, а за доплату можна буде розраховувати і на задній електромотор. Найпростіша батарея Ariya на 63 кіловат-години для молодшої моделі стане топовою. В такому випадку запас ходу на одному заряді перевищить 400 кілометрів.

Головними конкурентами нового японського електромобіля на європейському ринку стануть кросовери концерну Stellantis, побудовані на шасі Peugeot 208. Це Opel Mokka e, Citroen e-C4 і власне Peugeot e-2008. У них, однак, батареї вміщають максимум 50 кіловат-годин, а привід може бути тільки переднім.

Новини

Популярні теми форуму

analytics