Close button

Нацполіція розкрила схему незаконного ввезення 600 вагонів з Росії

Нацполіція розкрила схему незаконного ввезення 600 вагонів з Росії

Слідчі Національної поліції розкрили схему незаконного ввезення в Україну понад 600 залізничних вагонів з Росії. Про це йдеться в повідомленні Нацполіціі, повідомляє БізнесЦензор.

"Понад 600 вагонів були завезені в Україну і поставлені на облік за підробленими документами. Незаконні операції здійсненні всупереч постанові Кабінету міністрів України від 30 грудня 2015 року №1147 "Про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації", - сказано в повідомленні.

Зокрема, постановою передбачено пряму заборону ввезення з РФ на митну територію України залізничних вагонів.

Правоохоронці встановили, що один із суб'єктів господарської діяльності з РФ завіз на митну територію України понад 600 залізничних вагонів, що в подальшому були взяті на облік за підробленими документами щодо їх походження. Крім того, термін експлуатації частини вагонів закінчився в 2020 році.

8 квітня на території міста Києва та Київської області проведено ряд обшуків, під час яких вилучено документацію з придбання залізничних вагонів у юридичних і фізичних осіб РФ і ввезення їх на митну територію України.

Досудове розслідування проводиться за ч. 2 ст. 364 і ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України. За фактами зловживання службовим становищем та службового підроблення фігурантам загрожує позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з штрафом від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Новини

Популярні теми форуму

analytics