Close button

Київрада просить МОЗ дозволити використовувати відомчі лікарні

Київрада просить МОЗ дозволити використовувати відомчі лікарні

Депутати Київської міської ради звернулися до уряду і Міністерству охорони здоров'я України за використанням медичної бази відомчих лікарень, розташованих в місті Києві, для прийому і лікування хворих коронавірусною інфекцією Covid-19, повідомляє Интерфакс-Украина.

Як повідомляється на сайті Київської міської державної адміністрації, мова йде про близько 10 тис. лікарняних ліжок в 12 відомчих лікарнях. Підтримали таке рішення 102 депутати, які зібралися на засідання в режимі відеоконференції.

"Тому сьогодні на засідання Київради ми винесли питання про звернення до Уряду та Міністерства охорони здоров'я щодо використання медичної бази відомчих лікарень, розташованих в столиці, для лікування хворих коронавірус киян.
Уже кілька днів Україна посідає перше місце в Європі і сьоме місце в світі за кількістю інфікованих коронавірусом... Ситуація в столиці - дуже складна. Особливо з наявністю вільних ліжок. Адже заповненість ліжок на сьогодні в столичних лікарнях, які приймають хворих - більше 77%. Більшість медзакладів, які приймають хворих коронавірусом, заповнені.
В окремих комунальних закладах завантаженість вже більше 100% від потужності. Тому сьогодні на засідання Київради ми винесли питання про звернення до уряду і Міністерства охорони здоров'я щодо використання медичної бази відомчих лікарень, розташованих в столиці, для лікування хворих коронавірусом киян", - сказав Кличко.

Міський голова вважає, що киян ігнорують і нехтують їхніми інтересами.

"Я вважаю таку позицію Кабміну, Міністерства охорони здоров'я неприйнятною в умовах такої складної ситуації з захворюваністю в Києві і в Україні в цілому. Адже сьогодні вага кожного ліжка - це людське життя!" - підкреслив він.

Мер Києва зазначив, що місто продовжує шукати можливості і готувати додаткові ліжка. Приймати пацієнтів з Covid-19 готуються, зокрема, в протитуберкульозному диспансері, де сьогодні ремонтують систему подачі кисню, облаштовують ліжка і вже набирають фахівців, які будуть лікувати хворих коронавірусною інфекцією.

У той же час міський шпиталь ветеранів війни сьогодні приймає пацієнтів інших профілів - зокрема, терапевтичного та неврологічного, яких поки не можуть приймати інші медустанови, де звільнили або звільняють ліжка, щоб лікувати хворих коронавірусом, розповів Кличко.

Новини

Популярні теми форуму

analytics