Close button

В ОП відреагували на заяви Козака

В ОП відреагували на заяви Козака

В Офісі Президента України прокоментували заяви заступника глави Адміністрації президента Дмитра Козака про ситуацію навколо Донбасу. Як заявив радник очільника ОП Михайло Подоляк, Київ не дивує риторика Москви, повідомляє Кореспондент.

"Ось чим нас точно вже не здивувати, так це загрозливою риторикою з Москви. Для чого це їм потрібно? Дуже просто: їхня машина пропаганди працює на посилення напруження ситуації і на посилення тиску. Важливо розуміти: це тиск не тільки на Україну, а й на інших учасників нормандського формату, на всі ті країни, які підтримують нашу територіальну цілісність.
А якщо вже в Москві продовжать згадувати трагедію в Сребрениці, то не зайвим буде щоразу уточнювати: чому ж Росія блокувала за допомогою свого права вето в Радбезі ООН відповідну резолюцію, у якій вбивство людей у Сребрениці класифікувалося як геноцид", - сказав Подоляк.

Він запевнив, що Україна не зацікавлена в будь-якій ескалації військового протистояння.

"Наша армія готова до будь-якого розвитку подій, але державний пріоритет залишається незмінним - це завжди ставка на пошук дипломатичного рішення для припинення війни. Україна цінує кожне життя своїх громадян, і тому для нас загострення ситуації на Донбасі - це дійсно серйозно. Це не риторика, не пропаганда, і не дипломатичні ігри. А ось те, що Росія використовує загибель людей для чергових політичних маніпуляцій, - весь світ чітко бачить", - зазначив радник глави ОП.

Нагадаємо, Козак сьогодні зробив низку різких заяв, у яких розкритикував як Київ, так і інших причетних до нормандського формату.

Новини

Популярні теми форуму

analytics