Close button

Чому корисно їсти яблучне пюре для здоров'я

Чому корисно їсти яблучне пюре для здоров'я

Яблучне пюре – це не тільки про дітей. Будемо чесні, іноді його хочеться не тільки маленьким. І дуже добре, що хочеться, а ще краще, якщо воно присутнє на вашому столі. І якщо звичайні фрукти треба їсти з обережністю, то з яблучним пюре все простіше, повідомляє Сегодня.

Дієтолог Валентина Яковлєва розповіла, чим корисне для нас яблучне пюре.

Це прекрасний продукт для нашого кишківника! Оскільки в кишківнику зосереджена велика частина імунної системи, то важливо на нього звернути увагу, насамперед коли ми маємо справу з хронічними захворюваннями та запаленнями. Нас атакують різні речовини: неперетравлені білки, токсини (наприклад, пестициди), важкі метали тощо.

Вони пошкоджують чутливу оболонку кишківника і порушують баланс "умовно" корисних бактерій і патогенів. Згодом організм може почати реагувати навіть на найздоровіші продукти запальною реакцією.

Яблучне пюре

Чому корисно саме пюре з яблук?

Коли яблука повністю приготовані, ви можете бачити, що шкірка починає блищати. Це означає, що пектин (особливий тип клітковини) зсередини яблука доступний на поверхні.

Цей пектин – легкодоступне паливо, яке клітини кишківника можуть миттєво використовувати для лікування і регенерації. Пектин також прекрасно живить вашу мікрофлору.

І тоді позитивні бактерії ростимуть у популяції й перемагати шкідливих патогенів і паразитів, які можливо, процвітали та спричиняли неприємні симптоми. Коли вони "їдять" пектин, то виробляють SCFA (жирні кислоти з коротким ланцюгом), які корисні для слизової оболонки товстої кишки. Ці кислоти також сприяють зростанню епітеліальних клітин у кишківнику, тим самим зменшуючи його проникність.

Пектин також зв'язується з важкими металами та виводить їх з організму, що насамперед позначається на вашому здоров'ї!

Скільки можна їсти пюре на день?

Небагато. Пюре з 2-3 яблук буде достатньо.

Новини

Популярні теми форуму

analytics