Close button

Член Громадської ради при Міноборони РФ визнав присутність російських військ в Україні

Член Громадської ради при Міноборони РФ визнав присутність російських військ в Україні

Член громадської ради при Міноборони РФ, кремлівський військовий експерт Руслан Пухов в інтерв'ю російському виданню визнав, що у 2014-2015 роках Росія вводила в Україні угруповання своїх військ для ведення бойових дій проти української армії, повідомляє Ліга.net.

Пухов розповів, що у 2014-2016 роках російське військове угруповання на кордоні з Україною підтримувалася по ротації безперервно, з періодичним посиленням в разі загострень.

"В кінці серпня 2014 року введення обмеженою угруповання (вісім батальйонних тактичних груп) дозволив здійснити розгром наступаючих українських військ і змусив Україну до припинення наступальних дій проти ДНР і ЛНР і до підписання мінських угод. На початку 2015 року введення зовсім невеликого контингенту дозволило влаштувати українським силам котел у Дебальцеве і змусило Україну остаточно прийняти мінські угоди", - сказав він.

Зараз, за словами експерта, РФ також концентрує значне угруповання військ, "щоб у разі українського нападу на ДНР і ЛНР зробити ефективну масштабну контрнаступальну операцію".

Україна не раз заявляла, що не готує ніякого наступу на Донбасі та продовжує зберігати прихильність дипломатичному врегулюванню конфлікту. Чому так турбується Россія - питання.

Новини

Популярні теми форуму

analytics