Close button

В Єврокомісії відреагували на намір ФРН купити Супутник V

В Єврокомісії відреагували на намір ФРН купити Супутник V

Єврокомісія не буде відмовлятися від загальної стратегії щодо закупівлі вакцин від COVID-19 для Євросоюзу після заяви Німеччини про бажання самостійно придбати російський "Супутник V", повідомляє Страна.ua.

Про це сказав на брифінгу в Брюсселі офіційний представник Єврокомісії Ерік Мамер. Мамер прокоментував слова глави Мінохоронздоров'я ФРН Йенса Шпана про те, що Німеччина буде у двосторонньому порядку говорити з Росією з приводу вакцини "Супутник V".

"Я хочу нагадати, що у нас є європейська стратегія по вакцинах, вона передбачає переговори з низкою компаній, які відомі. Те, що країни-члени можуть вирішити купити вакцину від інших виробників (не входять в європейський портфель вакцин - ред.), як це вже було, наприклад, з Угорщиною, не означає кінця європейської стратегії. Тому наша відповідь - ні", - сказав він, відповідаючи на питання журналістів про те, чи означає рішення Берліна вести переговори з Москвою кінець загальноєвропейської стратегії по вакцинах.

Мамер додав, що країна ЄС, яка купила не схвалену Європейським агентством лікарських засобів (ЕМА) вакцину, сама буде нести відповідальність за її безпеку.

Новини

Популярні теми форуму

analytics