Close button

В Австралії виявили найстаріші кістяні знаряддя праці

В Австралії виявили найстаріші кістяні знаряддя праці
Фото: з відкритих джерел

Австралійський регіон Кімберлі є дуже сухим і славиться своїми доісторичними артефактами. В одній з його печер археологи виявили знаряддя праці віком понад 35 тисяч років, повідомляє Planet today.

Вчені з Університету Гріффіта і Університету Західної Австралії виявили кілька кістяних знарядь в печері Ріві, яка знаходиться в регіоні Кімберлі. Печера належить країні Мімбі. Це історичні володіння корінного народу, за згодою якого експерти і провели дослідження.

Ретельний аналіз знахідок виявив, що як мінімум чотири гармати налічують вік від 35 до 46 тисяч років. Це робить їх найдавнішими артефактами, виявленими на території Австралії.

За припущеннями вчених, за допомогою цих знарядь люди в давнину займалися землеробством і полюванням. Одні інструменти використовували для обробки шкіри і плетіння кошиків, інші - як мотики для обробітку землі.

Також одне з зброй містило залишки смоли. Ймовірно, його використовували для її видобутку та обробки. У той час стародавні люди часто застосовували смолу при виготовленні знарядь праці і полювання.

Нова знахідка має важливе історичне значення, що проливає світло на давню історію Австралії. Раніше вважалося, що подібними кістяними пристосуваннями в той час користувалися тільки жителі південних регіонів материка.

Новини

Популярні теми форуму

analytics