Close button

Виявлено два нових види древніх предків риють ссавців

Виявлено два нових види древніх предків риють ссавців
Фото: з відкритих джерел

Стародавні підземні тварини жили 120 млн років тому в північно-східній частині сучасного Китаю. На планеті існує багато тварин, які переміщуються і живуть під землею. Так вони захищають себе від хижаків і добувають їжу: хробаків і різні корінці, повідомляє Planet today.

У Китаї експертам вдалося відкрити два раніше невідомих види підземних ссавців. Вони мешкали на планеті приблизно 120 млн років тому. Їх останки знайдені в біоті Цзехол. Це ранній крейдяний період, який тривав 145-100 млн років тому.

Перший вид назвали Fossiomanus sinensis. Він належить сімейству тритілодонтових. Розмір тваринного був приблизно 30 см.

Другий вид назвали Jueconodon cheni. Він є предком сучасних плацентарних ссавців і сумчастих. Розмір тваринного становив приблизно 20 см.

Виявлені ссавці не є спорідненими, проте вони володіють схожими рисами, характерними для тварин, що риють: невеликі кінцівки, потужні передні лапи з гострими кігтями і короткий хвіст.

Крім того, обидва нових види мають унікальний хребет. Як правило, у тварин 26 хребців. Але у Fossiomanus їх 38, а у Jueconodon - 28. Ймовірно, ці зміни відбулися в ході мутацій.

Новини

Популярні теми форуму

analytics