Close button

Вартість мобільного зв'язку в 2021: до чого готуватися і як заощадити

Вартість мобільного зв'язку в 2021: до чого готуватися і як заощадити

Найбільші українські мобільні оператори розповіли про те, як їх тарифна політики змінювалася в 2020 році, в тому числі - через пандемію коронавірусу. А також відкрили завісу того, яких сюрпризів від них чекати абонентам до кінця поточного року, повідомляє UBR.

Київстар

Ще в 2019 році найбільший оператор з великої трійки запустив лінійку тарифів підписки "Без кордонів" і тарифи Smart, які діють і сьогодні.

"У вересні 2020 року, на тлі значного зростання серед абонентів голосового та дата-трафіку, ми оновили найбільш популярні тарифи підписки. Зробили в два рази більшу кількість мегабайт і хвилин на інші мережі без зміни вартості", - повідомили в компанії.

У 2020 році "Київстар" запропонував відразу кілька тарифів для абонентів старшого віку. Якщо вони не користуються мобільним інтернетом - "Дзвінки для батьків", а для дата-абонентів - "Інтернет для батьків" (6 ГБ мобільного інтернету і домашній інтернет, безліміт на дзвінки всередині мережі та 60 хвилин на інших операторів за 100 грн в місяць) .

За останній рік в мережі оператора зросли всі показники використання послуг.

"Українці стали більше розмовляти, майже в 1,5 рази більше використовувати інтернет", - зафіксували в компанії. При цьому зазначивши, що середні витрати абонентів за рік збільшилися всього на 17%, до 80 грн / міс. "Що є одним з найнижчих показників у світі", - вже не в перший раз підкреслили в "Київстарі".

У компанії визнали, що "великі інвестиції в розвиток 4G мережі по всій країні впливають на поступове зростання середнього чека".

Це відбувається за рахунок того, що абоненти використовують "значно більше послуг".

"І ця динаміка не буде кардинально відрізнятися від того, що було останні кілька років", - констатував лідер телеком-ринку України.

В "Київстарі" не розкрили співвідношення між передплаченими і контрактними користувачами (за різними оцінками питома вага перших - близько 95-97% в структурі сукупної стільникового абонбази України). У компанії відзначили, що число "контрактників за 2020 рік зросла на 40% в порівнянні з 2019-им.

Серед переваг підписки - пост-пейд, тобто клієнт оплачує спожиті послуги по факту. Ще оператор пропонує "підключити домашній інтернет, не оплачуючи нічого додатково".

Крім цього, контрактні номери більш захищені, ніж передплачені. Ця форма обслуговування передбачає, що операції з номером телефону і SIM-картою можуть робити тільки зареєстровані власники номера.

Це оберігає користувача від поширених схем шахраїв, відзначили в "Київстарі".

Ще на контракті є "сімейні знижки". На рахунку одного абонента можна об'єднати до п'яти номерів членів сім'ї або друзів.

Оператор може надати знижку на вартість тарифу в залежності від кількості підключених номерів:

  • два номери - 5% від абонплати кожного номера;
  • три і більше номерів - 10%.

Серед інших пропозицій - знижка 33% на 10-місячну абонплату при покупці 4G-смартфона. Як запевнив оператор, в залежності від обраного тарифу "можна заощадити на зв'язку від 750 грн до 4 тис. грн".

У компанії запевнили, що не планують змінювати мобільні тарифи в 2021 році.

Vodafone

Другий за величиною оператор переглядав тарифи в червні 2020 року. Рік пандемії привів до відсутності доходів від роумінгу, які раніше становили "певну частину інвестицій в мережу".

Компанія теж зафіксувала істотне зростання споживання і збільшення навантаження на мережу.

"Обсяг інтернет-трафіку в мережі Vodafone за останні два роки зріс майже вдвічі, за рік цей показник збільшився більш ніж на 40%", - розповіли в прес-службі червоного оператора.

При цьому зазначивши, що поряд зі споживанням виросла і швидкість мобільного інтернету.

Це підтвердили останні результати незалежного дослідження Ookla (компанії-розробника Speedtest). За рік швидкість в мережі Vodafone виросла на 32% - до 25,7 Мбіт / сек, що "навіть вище зростання в цілому по Україні", відзначили в компанії.

За результатами третього кварталу 2020 року (результати року оператор оголосить 13 квітня) середньомісячний дохід від одного абонента (ARPU) склав 79,1 грн.

У Vodafone відзначили органічне зростання споживання мобільного інтернету. Компанія "інтенсивно розширює покриття", забезпечуючи 4G-інтернетом жителів населених пунктів, де швидкісного мобільного інтернету раніше не було.

"В умовах карантину перехід роботи, спілкування, покупок, взаємодії з державою в онлайн також впливає на зростання користування", - пояснили в прес-службі оператора.

При цьому зазначивши тенденції до зниження вартості мегабайта.

Мобільним інтернетом "стали користуватися більше і частіше". Це призвело до збільшення обсягу інтернет-трафіку в тарифах.

За останній рік ціна за гігабайт в тарифах Vodafone знизилася на 12%.

У стільникового оператора спостерігалися незначні зміни в співвідношенні між передплаченого формою обслуговування і постпейд.

"Зростання підключень останній рік відбувається саме в контрактному сегменті - в основному, це корпоративні підключення, а також IoT (" інтернет речей ") послуги, попит на які останнім часом зростає", - констатували в компанії.

Певний вплив зробили також пропозиції "смартфон + зв'язок", які Vodafone запустив у власній роздрібній мережі.

Оператор так пояснив переваги контрактних тарифів: можливість оплачувати зв'язок після використання; кредитний ліміт; захист від шахрайських дій завдяки авторизації за паспортними даними.

lifecell

В січні оператор вже проводив зміни вартості індивідуальних тарифних планів. Це торкнулося семи тарифних планів з близько 80, на яких обслуговуються абоненти.

"Ми запустили нову лінійку тарифів влітку 2020 року, частина тарифів на початку 2021 була закрита. Найближчі місяці змін в лінійці пакетів послуг не передбачаємо", - розповіли в компанії.

У пакетах "Лайфхак", "Інтернет Жара", "Залізна двадцятка", а також "4 безліміт 2019", "Спека GO", "Спека GO PLUS", "Комфорт" була змінена вартість пакетів послуг на 4 тижні / 30 днів. Для деяких тарифів компанія впровадила також пакет послуг на один день.

"Вартість змінилася в середньому на 20-25 грн", - констатували в компанії.

На зростання ціни для абонентів lifecell вплинули кілька факторів. Головний з них - постійні інвестиції та роботи над розширенням ємності 4G мережі. А також підключення нових населених пунктів до швидкісного мобільного інтернету.

Надалі, відзначили в компанії, на розцінки "в значній мірі" можуть вплинути вартість ліцензій на майбутніх тендерах на нові технології або нові діапазони частот, а також ліцензійні зобов'язання по покриттю.

Станом на кінець 2020 року активний тримісячний ARPU оператора виріс на 3,2% в річному численні і склав 74,1 грн / міс. У минулому році цей показник дорівнював 71,8 грн / міс.

У lifecell кількість абонентів, які обслуговуються за контрактом, "залишається майже незмінною". У прес-службі оператора відзначили, що зареєстрований абонент отримує додатковий захист від шахрайських дій (блокування і перевипуску SIM-карти для заволодіння доступом до банківських рахунків).

Як заявили в компанії, різниця в тарифах для зареєстрованих і знеособлених абонентів може доходити до 40%.

"Тобто для того, щоб економити на зв'язку, не обов'язково переходити на контрактне обслуговування. Досить зареєструвати / персоніфікувати свій номер, щоб щомісяця отримувати знижки", - відзначили в компанії.

Тарифи все ж виростуть

Адміністратор спільноти MZU ( "Мобільний зв'язок України") Олег Свистун в коментарі зазначив, що в 2021 році мобільні тарифи "неминуче будуть підвищуватися".

"Перш за все це станеться через розвиток LTE900 - цей частотний діапазон низькомаржинального для операторів", - підкреслив він.

Відзначивши, що учасники ринку також продовжать будувати LTE1800 і LTE2600.

За його словами, протягом наступних двох-трьох років операторам зв'язку потрібно буде готуватися до впровадження 5G. Це спричинить за собою інвестиції в ліцензію на частоти і покупку нового обладнання. Відповідно, можна спрогнозувати подальше зростання абонентської плати, підкреслив Олег Свистун.

При цьому, сказав він, 4G "нікуди не дінеться", його потрібно буде розвивати і покращувати ємність.

"У цьому році істотного подорожчання ще не було, але обов'язково буде", - попередив представник MZU.

На підтвердження своїх слів він вказав на те, що оператори "інвестують колосальні гроші", а інвестиції - потрібно повертати.

За прогнозами експерта, оператори не відмовляться від практики регіональних тарифів. В "непріоритетних" регіонах, підсумував Олег Свистун, "Київстар", Vodafone і lifecell продаватимуть послуги дешевше, "щоб залучити абонентів".

Новини

Популярні теми форуму

analytics