Close button

Виявлена шахрайська схема розкрадання коштів з банківських карток

Виявлена шахрайська схема розкрадання коштів з банківських карток

Служба безпеки України нейтралізувала діяльність міжрегіонального угруповання, яке викрадало гроші з банківських рахунків громадян, повідомляє БізнесЦензор.

За оперативними даними, схема встигла пропрацювати кілька місяців, а "прибуток" зловмисників становив до мільйона гривень.

Організували схему четверо жителів Запорізької області і Дніпра. Для її реалізації ділки облаштували в Мелітополі підпільний колл-центр, де "працювало" майже 50 операторів.

"Видаючи себе за працівників банків, персонал дзвонив клієнтам фінустанов і виманював від них інформацію про CVV-коди, номери і пін-коди платіжних карток. Після отримання доступу до клієнтських рахунків зловмисники переводили кошти на підконтрольні банківські рахунки", - повідомили в СБУ.

За даними слідства, "колл-центр" також працював із зарубіжними клієнтами, для цього використовувалася незаконна маршрутизація міжнародного телефонного трафіку.

Під час обшуку в приміщенні колл-центру правоохоронці виявили 51 од. комп'ютерної техніки з шкідливим програмним забезпеченням, обладнання для IP-телефонії, інструкції для працівників з покроковими діями під час спілкування з "клієнтами", мобільні телефони, чорнові записи та інші докази протиправної діяльності.

Наразі вилучене обладнання направлено на експертизи.

В рамках кримінального провадження за ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для встановлення всіх осіб, причетних до схеми, а також коло потерпілих громадян.

Новини

Популярні теми форуму

analytics