Close button

У Помпеях знайдено ящик з чаклунськими предметами

У Помпеях знайдено ящик з чаклунськими предметами
Фото: Ритуальні предмети з шкатулки © Hi-News.ru

В результаті виверження вулкана Везувій в Помпеях загинуло 16000 чоловік і під гарячими гірськими породами залишилися сотні будинків - їх останки були виявлені тільки в 1748 році, в ході археологічних розкопок. Вчені вивчають місто до сих пір і з подивом знаходять вельми цікаві артефакти. Нещодавно їм вдалося виявити останки скриньки, всередині якого лежали чаклунські предмети, повідомляє Hi-News.ru.

Справа в тому, що в одній з кімнат багатого будинку були знайдені останки дерев'яної шкатулки, в якій зберігалися предмети для проведення чаклунських обрядів. Через гарячої лави, яка проникла навіть всередину будинків, від шкатулки залишилися тільки бронзові петлі. Зате, гірські породи відмінно захистили лежали всередині дзеркала, намиста, амулети у формі пеніса, фігурку у вигляді людини і різні дорогоцінні камені.

zhaliomnmb_big.jpg

Предмети для чаклунських обрядів

У те, що шкатулка була власністю самих господарів, вчені не вірять, тому що в ній не було ні одного золотого предмета, які так подобалися багатіям. Швидше за все, вона належала одній із служниць, яка використовувала артефакти для виконання магічних обрядів. На що саме були націлені ритуали, вченим навряд чи вдасться точно дізнатися. Тому залишається лише припускати, що предмети використовувалися для залучення удачі і хорошого врожаю.

Новини

Популярні теми форуму

analytics