Close button

Інвестори почали активно виводити капітал з ринків, що розвиваються

Інвестори почали активно виводити капітал з ринків, що розвиваються

Поліпшення перспектив економіки США змушує інвесторів виводити капітал з ринків, що розвиваються, ситуація в яких виглядає менш сприятливою, повідомляє "Интерфакс".

Прибутковість 10-річних держоблігацій Бразилії в національній валюті підскочила до 9,65%, максимуму з початку пандемії в березні 2020 року, свідчать дані FactSet. Для порівняння: в кінці 2020 року вона становила 6,96%.

Прибутковості держоблігацій Росії і Мексики також знаходяться на річних максимумах.

Згідно з даними Інституту міжнародних фінансів (IIF), чистий відтік коштів інвесторів з облігацій emerging markets як в лютому, так і в березні склав близько $3 млрд. Найбільш активно інвестори виходили з паперів ПАР, Індонезії та Індії.

Відтік капіталів з акцій країн, що розвиваються за два місяці склав в цілому $670 млн.

Експерти відзначають, що оптимізм інвесторів щодо економіки США сприяє зміцненню долара і зростанню доходностей US Treasuries. Багато хто чекає посилення інфляції в США в умовах швидкого економічного зростання і розраховує, що Федеральній резервній системі (ФРС) доведеться підняти базову ставку для стримування інфляції. У цих умовах інтерес до emerging markets різко ослаб, пише WSJ.

"Якщо подивитися на ринки активів з фіксованою прибутковістю країн, що розвиваються, видно, що вони стикаються з великими проблемами", - відзначає аналітик Janus Henderson Пол О'Коннор.

Новини

Популярні теми форуму

analytics