Close button

Мавпа з імплантованим нейрочипом стала геймером: ВІДЕО

Мавпа з імплантованим нейрочипом стала геймером: ВІДЕО

Технологічний стартап Neuralink американського бізнесмена Ілона Маска, що займається проектами прямої комунікації мозку з комп'ютером, опублікував на YouTube ролик, показавши, як мавпа з бездротовим имплантом грає в відеогру "силою думки", пересуваючи екранний курсор і отримуючи в нагороду банановий смузі, повідомляє Newsru.co.il.

Дії дев'ятирічного макака Пейджера, яким було імплантовано нейрочип Neuralink трохи більше місяця тому, коментуються за кадром.

Спочатку Пейджер успішно користується джойстиком. Під час гри чіп фіксує показники мозкової активності мавпи, визначаючи керуючі ділянки мозку. Таким чином пристрій навчається зіставляти активацію певних нейронів і моторики.

Найдивовижніше починається на третій хвилині ролика, коли джойстик прибирають, і Пейджер продовжує грати "без рук", керуючи тим, що відбувається за екрані "силою розуму".

Детальний опис цього експерименту опубліковано в блозі Neuralink.

Коментуючи продемонстровані успіхи пейджер, Ілон Маск написав на своїй сторінці в Twitter, що цей винахід дозволить паралізованим людям використовувати функції смартфона силою розуму швидше, ніж інші це роблять за допомогою пальців.

Маск сподівається, що з часом нова технологія допоможе навчити паралізованих знову ходити.

Новини

Популярні теми форуму

analytics