Close button

Ліквідовано підпільний колл-центр з мільйонним доходом

Ліквідовано підпільний колл-центр з мільйонним доходом

Співробітники Служби безпеки заблокували діяльність міжрегіональної угруповання, яке викрадає кошти з банківських рахунків громадян. Сума щоденного збитку сягала 1 млн грн, повідомила прес-служба СБУ з посиланням на оперативні дані, повідомляє UBR.

Слідчі встановили, що четверо жителів Запорізької області і Дніпра організували в Мелітополі підпільний колл-центр, де працювали майже 50 операторів, які дзвонили клієнтам банків і представлялися співробітниками фінустанов.

В результаті зловмисники дізнавалися CVV-коди, номери і пін-коди платіжних карток. Це давало можливість отримати доступ до банківських рахунків і перевести кошти.

Крім того, для обману зарубіжних клієнтів ділки використовували незаконну маршрутизацію міжнародного телефонного трафіку. Пропрацювала схема кілька місяців.

В ході обшуку в приміщенні колл-центру правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку з шкідливим програмним забезпеченням, обладнання для IP-телефонії, інструкції для працівників.

В рамках кримінального провадження за ч. 1 ст. 190 (шахрайство) КК тривають слідчі дії, щоб встановити всіх причетних осіб та постраждалих громадян.

Новини

Популярні теми форуму

analytics