Close button

Випробуваний двигун для орбітальних літаків і гіперзвукових ракет

Випробуваний двигун для орбітальних літаків і гіперзвукових ракет
Фото: Ростех

У Росії випробували демонстратор двигуна для перспективних орбітальних літаків і гіперзвукових ракет, повідомляє 3Dnews.

В ході випробувань в окремих режимах силова установка продемонструвала збільшення питомої тяги до 50% в порівнянні з двигунами традиційних схем. Це можна конвертувати в дальність і вантажопідйомність ракет або орбітальних літаків, підвищивши один з цих параметрів на 30-50%.

Запропонований двигун зможе застосовуватися на орбітальних літаках, над- і гіперзвукових літальних апаратах, перспективних ракетно-космічних системах. Завдяки новим двигунам також підвищиться маневреність апаратів, і покращиться динаміка польоту. Подібні двигуни можуть стати як доповненням, так і заміною традиційним двигунам в повітряно-реактивних силових установках.

«Простота конструкції і відносно низькі вимоги до значень величин газодинамічних параметрів дозволяють застосовувати при його створенні технології, відпрацьовані на попередніх поколіннях двигунів. Це дає велику комерційне та економічну перевагу в порівнянні з розробляються перспективними двигунами традиційних схем », - зазначив генеральний конструктор-директор ОКБ імені А. Люльки Євген Марчуків.

Новини

Популярні теми форуму

analytics