Close button

Янукович готовий взяти участь в судовому засіданні про "здачу" Криму

Янукович готовий взяти участь в судовому засіданні про "здачу" Криму

Президент-втікач Віктор Янукович готовий брати участь у розгляді касаційної скарги на рішення Оболонського районного суду Києва та Київського апеляційного суду у справі про втрату Криму, яка розглядається у Верховному Суді України, сказав адвокат Віталій Сердюк, який представляє інтереси екс-президента, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Янукович навіть звернувся до Верховного Суду з вимогою забезпечити його особисту участь шляхом відеоконференції у процесі з розгляду зазначеної скарги.

За словами Сердюка, особиста участь Януковича у судовому процесі дасть змогу йому "вважатися законним, неупередженим і таким, що не порушує право особи на захист".

"Уже багато разів Віктор Янукович звертався до судів України з вимогами забезпечити його особисту участь у судових засіданнях, як у 2016 році це зробив Святошинський районний суд у справі "Беркута". Однак завжди знаходилися причини для відмов. У справі про втрату Криму і судді Оболонського районного, і судді Київського апеляційного судів, перебуваючи під тиском влади, робили все, щоб вивести з-під підозри справді винних у трагедії на Майдані та здачі Криму Петра Порошенка, Арсенія Яценюка, Олександра Турчинова та інших осіб, які прийшли до влади у результаті трагічних подій 2014 року. Участь Віктора Януковича у цих судових процесах зруйнувала б цю злочинну стратегію", — заявив адвокат.

Він також звернувся до президента України Володимира Зеленського з вимогою забезпечити у Верховному Суді незалежність судового процесу, а також закликав українську владу зробити засідання Верховного Суду "відкритим і чесним".

"І насамперед має бути дано слово самому четвертому президенту України. Лише тоді цей процес зможе вважатися законним, неупередженим і таким, що не порушує право особи на захист, гарантований і Конституцією України, і ратифікованими нею міжнародними конвенціями", — наголошується у повідомленні.

Новини

Популярні теми форуму

analytics