Close button

Ви нещасні? Швидше за все, винна дієта

Ви нещасні? Швидше за все, винна дієта

Сіли на низькобілкову дієту або вирішили поголодувати та відчули себе нещасним? Це не дивно, адже між станом щастя, розвитком апатії й дієтами, особливо екстремальними, є прямий взаємозв'язок, повідомляє Сегодня.

Звичайно, голодування не зробить людину особливо задоволеною: важко радіти, коли постійно хочеться їсти. Але викликати апатію і депресивний стан здатне не тільки голодування, а й деякі дієти, особливо низькобілкові. Вони, як з'ясували медики, сприяють уповільненню вироблення дофаміну – це нейромедіатор, який виробляється нашим головним мозком. Дофамін служить елементом "винагороди" для мозку, тому його називають гормоном радості, щастя і задоволення.

Низькобілкові дієти гальмують вироблення гормону щастя – дофаміну
Фото: unsplash.com

Чим же небезпечна низькобілкова дієта, як її скорегувати й залишатися радісним?

Низькобілкова дієта – це принцип харчування, в якому скорочується споживання м'яса, а акцент робиться на продуктах рослинного походження. Також в невеликій кількості залишають молоко і яйця. Основними продуктами при низькобілковій дієті вважаються фрукти (крім цитрусових), овочі, не кислі соки, можна нежирні м'ясні бульйони. Така дієта хоч і допомагає схуднути, але може нашкодити здоров'ю: частіше її призначають людям, у яких проблеми з нирками, печінкою та супутніми органами.

Зараз багато людей постять і відмовляються від м'яса – основного джерела білків, тому важливо стежити, щоб у раціоні було достатньо білків рослинного походження. Тоді ви будете почувати себе не тільки ситими, а також радісними та бадьорими. Білкові лідери серед рослинних продуктів – це бобові (нут, сочевиця, горох), злакові (кукурудза, пшениця, овес) і горіхи.

І, звичайно, перш ніж "сісти" на будь-яку дієту, обов'язково консультуйтеся з лікарем!

Новини

Популярні теми форуму

analytics