Close button

Україна обговорила з партнерами створення фонду "зеленої" трансформації

Україна обговорила з партнерами створення фонду "зеленої" трансформації

Україна веде переговори з міжнародними партнерами і фінансовими організаціями про формування міжнародного фонду "зеленої" трансформації країни. Про це повідомила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Міжнародний фонд "зеленої" трансформації для України буде прискорювати екологічні процеси в нашій країні через стимулювання бізнесу і надання йому доступу до відповідних фінансових ресурсiв", - зазначила вона в інтерв'ю виданню.

Стефанишина уточнила, що це питання обговорювалося на минулому нещодавно Німецько-українському економічному форумі.

Віце-прем'єр зазначила, що на переговорах з Євросоюзом Україна відстоює позицію, що дотримання нею високого рівня амбіцій і динаміки впровадження інноваційних рішень в рамках "Зеленого курсу" залежить від фінансової підтримки ЄС.

"Непропорційність доступу до фінансових ресурсів спотворює конкуренцію на європейському ринку, і це є предметом нашого діалогу з Євросоюзом", - заявила Стефанишина.

У той же час вона зазначила, що деякі "зелені" проекти потребуватимуть фінансування з держбюджету. Зокрема, якщо мова йде про справедливу трансформації вугільних регіонів або екомодернізаціі українських державних компаній.

Віце-прем'єр нагадала, що держава вже зараз фінансує ряд важливих екологічних ініціатив, зокрема, роботу Фонду енергоефективності та програму "теплі кредити", а також надає підтримку у вигляді стимулювання "зелених" закупівель, приоритизации національних виробництв, надання пільг на електрокари, "зелений" тариф та "зелену" металургію.

Новини

Популярні теми форуму

analytics