Close button

Коли найкраще їсти фрукти: до або після їди

Коли найкраще їсти фрукти: до або після їди

Нас завжди вчили, що гідним завершенням трапези є фрукти, а потім, можливо, кави. Але хороша чи це звичка? Чи справді це кращий спосіб закінчити трапезу і прийняти цінні вітаміни, що містяться у фруктах, повідомляє Bio-green.

Фрукти в кінці їжі: розвінчаний міф?

Однак тепер деякі вчені й дієтологи, схоже, розвіюють цей міф і рекомендують його тільки в якості закуски, далеко від основних страв.

Одна з причин полягає в тому, що печінка є істинним дійовою особою енергетичного і біохімічного метаболізму нашого тіла. Коли ми їмо на основі вуглеводів, наприклад, хліб, макарони, піцу або іншу випічку, наше тіло реєструє сплеск цукру в крові: глюкоза та інсулін в основному перетворюються в енергію для м'язів, але, коли їх надлишок, потрапляють в печінку. Тут вони утворюють особистий депозит цукрів, званий гликогеном.

Коли останні також досягнуть рівня насичення, тут вони будуть підживлювати жирові відкладення нашого тіла. В основному наша печінка виробляє жир. Тому, якщо ви додасте фрукти в обід, багатий вуглеводами, вони безпосередньо перетворяться в жир, тому що наша печінка вже буде перевантажена гликогеном і жирами, присутніми в тільки що з'їденої їжі.

Інша причина, по якій вважається поганою звичкою їсти фрукти в кінці їжі, пояснюється тим фактом, що вони були б готові негайного переварювання, але вони затримуються в шлунку через присутність попереднього прийняття їжі: це викличе бродіння і сповільнить травлення.

Однак є й інші тези, згідно з якими фрукти слід їсти «перш за все» в кінці їжі, і це дасть багато переваг.

Фрукти в кінці їжі: чому так

Причини, що підтверджують цю тезу, можна резюмувати наступним чином:

  • Перш за все, завдяки природному вмісту вітаміну С, він поліпшить засвоєння заліза, присутнього в інших рослинах.
  • По-друге, це дозволить нам очистити ротову порожнину від залишків їжі.
  • Нарешті, він може стати відмінною заміною десерту і допомогти нам швидше насититися.

Фрукти чудові натщесерце і в кінці їжі, коли страви з низьким глікемічним індексом; навпаки, це швидше за шкоду, ніж користь, коли ми тільки що з'їли рясну їжу, багату вуглеводами та цукром.

Новини

Популярні теми форуму

analytics