Close button

Інвестори не поспішають переходити на золото: з початку року метал подешевшав

Інвестори не поспішають переходити на золото: з початку року метал подешевшав

«Жовтий метал» дешевшає по мірі зростання прибутковості держоблігацій США: ціна золота впала на 0,44%, але ще тримається вище $ 1750, повідомляє Banker.ua.

Згідно з даними торгів, вранці 9 квітня червневий ф'ючерс на золото подешевшав до $ 1750,55 (-0,44%), тоді як вартість травневого ф'ючерсу на срібло впала на 0,95% - за унцію металу дають $ 25,343.

«Жовтий метал» дешевшає по мірі зростання прибутковості держоблігацій США: на фінансових ринках переважає віра в «цілющу силу» Центробанків, і трейдери продовжують «прораховувати» наслідки фіскальної і грошово-кредитної «щедрості» американської влади.

В цілому ж інвестори сьогодні більше симпатизують ризиковим, а не захисним активам. Так, в I кварталі 2021-го з «золотих» ETF-фондів «утекло» $ 10,2 млрд (183,6 т.), тоді як вкладення в папери на основі Bitcoin підскочили на $ 8,4 млрд.

Попри те, що з 5 квітня золото подорожчало на 1,5%, продемонструвавши максимальне тижневе зростання за останні три місяці, з початку року його вартість впала майже на 9%.

За словами експертів, «пандемічний» фактор більше не здатний надавати сильну підтримку ринку золота, тоді як вплив позитивних стимулів, таких як відновлення промислового і ювелірного попиту, а також зростання інфляційних очікувань, ще недостатньо велика.

Новини

Популярні теми форуму

analytics