Close button

Ціни на побутову техніку зростуть у всьому світі

Ціни на побутову техніку зростуть у всьому світі
Фото: Gizmochina

В даний час Китай виробляє дві третини кондиціонерів, телевізорів і мікрохвильових печей в світі, а також близько половини всіх холодильників і пральних машин, повідомляє Ixbit.

Глобальний дефіцит напівпровідникової продукції торкнувся найрізноманітніші галузі. Тепер же джерела повідомляють, що брак мікросхем cказав на величезній індустрії побутової техніки в Китаї.

Midea Group недавно заявила, що китайський сектор побутової техніки тепер страждає від глобального дефіциту. Компанія додала, що поставки мікросхем «знаходяться під тиском». На даний момент ринкова капіталізація Midea складає близько 91,7 мільярда доларів, що робить компанію одним з найбільших в світі виробників побутової техніки. Компанія виробляє холодильники, пральні машини, кондиціонери та іншу побутову техніку.

Midea повідомила, що мікросхеми, що використовуються в побутовій техніці, не так складні, як ті, що застосовуються в ПК і смартфонах, однак ціни на ці мікросхеми ростуть через глобальний дефіцит їх пропозиції. Крім того, цей збій в ланцюжку поставок може також ускладнити виробництво побутової техніки в Китаї і зробити негативний вплив на світовий ринок такої продукції.

В даний час Китай виробляє дві третини кондиціонерів, телевізорів і мікрохвильових печей в світі, а також близько половини всіх холодильників і пральних машин.

Новини

Популярні теми форуму

analytics