Close button

У Рахунковій палаті незадоволені рівнем податкових платежів Нафтогазу

У Рахунковій палаті незадоволені рівнем податкових платежів Нафтогазу

У грудні 2020 року НАК «Нафтогаз України» і ВАТ «Укрнафта» авансом сплатили податок на прибуток і ПДВ на суму 14 млрд грн, що може негативно вплинути на бюджет 2021 року. Про це заявив глава Рахункової палати Валерій Пацкан, коментуючи результати аналізу річного звіту про виконання Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік», повідомляє Oilpoint.

«НАК« Нафтогаз України »і ВАТ« Укрнафта »в грудні 2020 року авансом заплатили 14 млрд грн податкових зобов'язань з податку на прибуток і ПДВ. Це може негативно вплинути на доходи державного бюджету в 2021 році», - підкреслив він.

За результатами 2020 року, сукупний розмір податкових і дивідендних платежів Групи «Нафтогаз» до бюджетів всіх рівнів склав приблизно 142 млрд грн. Надходження від підприємств Групи «Нафтогаз» склали понад 13% загальних доходів державного бюджету.

У той же час з початку 2021 року, незважаючи на зростання ціни на газ для населення, обсяг сплачених «Нафтогазом» податків, як і їх частка в державному і місцевих бюджетах, почала падати.

За січень-лютий 2021 року Група «Нафтогаз» сплатила до державного та місцевих бюджетів 12,7 млрд грн, що склало близько 9% загальних доходів державного бюджету.

«Укрнафта» в кінці 2020 року повністю погасила податкову заборгованість перед державою, перерахувавши до спеціального фонду державного бюджету 28,9 млрд грн.

Ця сума включала борг зі сплати ПДВ, податок на прибуток та рентної плати, нараховані штрафи та пені за несвоєчасну сплату грошових зобов'язань. Сума сплачених податків за 12 місяців 2020 року досяг 48,2 млрд, що в чотири рази більше, ніж роком раніше.

Новини

Популярні теми форуму

analytics