Close button

Анульовано ліцензію Української фондової біржі

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку України (НКЦПФР) анулювала ліцензію на здійснення діяльності з організації торгівлі на фондовому ринку ПрАТ "Українська фондова біржа", повідомляє БiзнесЦензор.

Відповідне рішення було прийнято 6 квітня.

У документі рішення йдеться, що ліцензія анульована "у зв'язку з нездійсненням ліцензіатом вищевказаного виду професійної діяльності на фондовому ринку протягом року, згідно з наявними в Комісії адміністративними даними".

Українська фондова біржа завершила 2020 рік з чистим прибутком 158 тис. грн, роком раніше чистий збиток склав 250 тис. грн.

Основними акціонерами УФБ, відповідно до системи розкриття НКЦБФР, є ТОВ "Джесван" - 34,45% і ТОВ "Український контракт" - 53,85%, а в держреєстрі бенефіціаром вказано главу правління Валентин Оскольський.

У реєстрі фондових бірж НКЦПФР зареєстровано ще чотири: ПрАТ "Українська міжбанківська валютна біржа" (УМВБ), ПАТ "Українська біржа" (УБ), ПАТ "Фондова біржа ПФТС" (всі три - Київ) і ПАТ "Фондова біржа" Перспектива "( Дніпро), хоча в попередні роки кількість фондових бірж в Україні доходило до десяти.

Новини

Популярні теми форуму

analytics