Close button

Чи є хронічні алергіки більш уразливими до коронавірусу

Чи є хронічні алергіки більш уразливими до коронавірусу

Під час пандемії у людей виникає все більше запитань щодо свого здоров'я і як можна вберегтися від вірусу. Є кілька груп ризику, а ось чи є хронічна алергія фактором ризику при захворюванні на коронавірус і чи потрібно приймати якісь особливі препарати алергікам, повідомляє Доктор Комаровський.

Лікар-педіатр вищої категорії Євген Комаровський стверджує, що хронічні алергіки не перебувають у групі ризику і не більш уразливі до Covid-19, ніж інші. Але Комаровський закликає всіх берегтися і стежити за своїм здоров'ям.

"В принципі на сьогодні поки немає переконливих робіт про те, що навіть важкі алергічні захворювання, зокрема бронхіальна астма, призводять до важкого перебігу коронавірусної інфекції", - сказав лікар.

Якщо ж людина, маючи хронічну алергію, потрапляє до лікарні, то за нею потрібен особливий догляд і спостереження.

"Інше питання, що людина з алергією, особливо з алергією на ліки, потрапивши до стаціонару і отримавши купу різних препаратів, може дістати і купу нових проблем, крім коронавірусу. Але в цілому немає даних про те, що люди з алергією, які приймають такі препарати, хворіють важче за інших", - уточнив Комаровський.
https://www.w3.org/1999/xlink"> stroke="none" stroke-width="1" fill="none" fill-rule="evenodd"> Посмотреть эту публикацию в Instagram Публикация от Доктор Комаровский (@doctor_komarovskiy)

Новини

Популярні теми форуму

analytics