Close button

Що станеться з організмом, якщо щодня їсти гречку

Що станеться з організмом, якщо щодня їсти гречку

Гречана крупа служить незамінним продуктом для здорового харчування. Її включають до складу багатьох дієт, оскільки вона низькокалорійна і містить багато вітамінів і цінних речовин.

Експерти відзначають, що гречка відноситься до псевдозернових культур. Вона стала популярною завдяки тому, що не містить глютену, зате багата на вітаміни, мінерали та антиоксиданти.

Гречка покращує здоров'я серця

У складі гречаної крупи міститься рутин і кверцетин - біологічно активні речовини, які зміцнюють роботу серцево-судинної системи, запобігають запальним процесам і знижують в крові рівень "шкідливого" холестерину.

Регулює рівень цукру

Гречка, на відміну від багатьох інших вуглеводів, не викликає різких стрибків цукру в крові. Її вживання сприяє тому, що вуглеводи повільно всмоктуються в кров, забезпечуючи рівний і стабільний потік енергії. Крім того, гречка містить хіроінозітол - з'єднання, яке знижує рівень цукру в крові.

Допомагає схуднути

Гречана крупа багата клітковиною, завдяки якій поліпшується травлення, людину тривалий час не покидає відчуття ситості і їй легше контролювати свій апетит. Також цей продукт низькокалорійний.

Захищає від раку кишечника

Регулярне вживання гречки, яка містить багато фенольних сполук і антиоксидантів, сприяє кращій роботі кишечника. Її багатий вітамінний склад захищає організм від шкідливої дії вільних радикалів, запобігаючи виникненню раку і інших серйозних захворювань.

Новини

Популярні теми форуму

analytics