Close button

Суперечка через вірш: російський депутат назвав "виродком" українського чемпіона

Суперечка через вірш: російський депутат назвав "виродком" українського чемпіона
Фото: sport.24tv.ua

Український важкоатлет Дмитро Чумак після перемоги на чемпіонаті Європи в Москві опублікував в "Instagram" "вогненний" вірш, приклавши фото палаючої Червоній площі, повідомляє Сегодня.

(Мовою оригіналу):

"Вчера приснился сон прекрасный - Москва сгорела целиком. Пожар на площади на Красной, И тлеет бывший Избирком. Никто не выжил – все сгорели, Все Pussy, Путин и Собчак, И у стены кремлевской ели Горели ох**нно так. Москва, по ком звонят твои колокола? Москва, почем твои златые купола?"
6073dc7bd3ea6.jpg

У Росії гостро відреагували на пост Чумака. Член комітету Держдуми з фізичної культури і спорту Дмитро Свищев в інтерв'ю для "РБ Спорт" назвав українського спортсмена виродком.

- Я дуже добре ставлюся до України. У мене дружина звідти. Там живуть її родичі. Я дуже люблю Україну і українців. Але, на жаль, в сім'ї не без виродка. Якщо ти – такий націоналіст і не любиш Росію, навіщо приїхав сюди виступати?
Я вважаю, що це політичний демарш з боку українського спортсмена. Треба заборонити спортсменам займатися політикою! Закінчить зі спортом – нехай йде депутатом української Ради. Зараз він повинен виступати на благо своєї сім'ї та своєї країни, але не займатися політикою. Він що, закликає до тероризму?! Щоб хтось спалив Москву? Мені здається, що при підйомі важких ваг у нього щось обірвалося в мізках. Нехай займеться своїм особистим здоров'ям. Якщо ти ненавидиш Росію, навіщо ти сюди приїхав? – заявив Свищев.

Нагадаємо, раніше "золото" Чемпіонату Європи з важкої атлетики у Москві завоювала українка Каміла Конотоп

Новини

Популярні теми форуму

analytics