Close button

У МЗС Білорусі запропонували Україні перенести засідання ТКГ в Антарктиду

У МЗС Білорусі запропонували Україні перенести засідання ТКГ в Антарктиду

Думка голови української делегації в Тристоронньої контактній групі Донбасом Леоніда Кравчука про те, що Україні необхідно шукати нове місце для переговорів, говорять про небажання Києва слідувати Мінським угодами. Таку заяву зробив глава МЗС Білорусі Володимир Макей.

При цьому, він зазначив , що Білорусь зацікавлена "у розвитку всієї гами" відносин з Україною - і торгово-економічних, і політичних, і культурних. Макей висловив стурбованість з огляду на те, що в грудні 2021 року Білорусь і Україна відзначать 30-річчя дипломатичних відносин:

"І з яким багажем ми підійдемо до цієї ювілейної дати?" - запитав він.

З приводу заяви Леоніда Кравчука глава МЗС Білорусі повторив слова президента Олександра Лукашенка, що вони "не нав'язувалися в якісь посередники".

"Ми не нав'язувалися в цей процес, в який втягнулися на прохання і України, і Німеччини, і Росії, і Франції. Ми абсолютно сумлінно виконували ті обов'язки, про які нас попросили: забезпечення роботи тристоронньої контактної групи (і організаційне, і протокольне, і технічне). Претензій до нас не було ", - стверджує Макей.

Він додав, що в цьому плані подяку Білорусі висловлювали і українська, і російська сторони, а також ОБСЄ, і все це підтверджено документально.

Що ж стосується думки міністра на рахунок пропозиції нового місця проведення ТКГ, він сказав наступне:

"Подібного роду вакханалія навколо цієї заяви говорить про небажання окремих українських політиків дотримуватися тих домовленостей, які були досягнуті в Мінську. Неважливо, де будуть проходити ці засідання. Нехай вони навіть в Антарктиді проходять - головне, щоб був досягнутий конкретний результат. А саме - зупинені бойові дії на сході України ".

Раніше український віце-прем'єр-міністр з питань реінтеграції Олексій Резніков заявив, що Мінськ не підходить як майданчик для проведення переговорів по Донбасу в рамках ТКГ.

Новини

Популярні теми форуму

analytics