Close button

Жіноча Суперліга: дебютант став чемпіоном України

Жіноча Суперліга: дебютант став чемпіоном України
Фото: ФБУ

Кам'янський "Прометей" зміг перемогти у трьох матчах фінальної серії поспіль і відібрати титул чемпіона України у "Київ-Баскета", повідомляє ФБУ.

У вирішальній зустрічі, яка проходила в київському ПС "Венето", поєдинок вийшов досить напруженим. За півтори хвилини стартової чверті відзначався лише "Прометей". Кам’янчанки набрали 8 очок і на це господаркам довелося реагувати тайм-аутом. Пауза їм допомогла. Починаючи з цього моменту і до завершення матчу гра була рівною.

Вперед "Київ-Баскет" вели лідерки команди Кристина Філевич, Міріам Уро-Нілє та Дарія Завідна. Цікаво, що кожна пішла на велику перерву з 11-ма очками в активі. Загалом, різниця у рахунку перед другою половиною складала 6 балів, які "Прометей" набрав завдяки ривку на старті матчу.

В третій 10-хвилинці "Київ-Баскет" вирішив скорочувати відставання пострілами з дальньої відстані. Представниці столиці зробили 11 триочкових кидків, з яких лише чотири потрапили в ціль. "Прометей" відповідав надійніше – 6 влучань "з фарби", і 6 очок з лінії. Це дозволило кам’янчанкам збільшити перевагу до 8 балів.

В заключній частині п’ятий фол отримала Кристина Філевич і достроково залишила паркет, але і без своєї лідерки "Київ-Баскет" не здавався. Дівчата суттєво програли підбирання – 27 проти 45, але командно діяли ліпше – 24 передачі проти 17. Реалізація також була на боці вже екс-чемпіонок – 29 (12 триочкових) проти 30 (6 триочкових). Проте, підвела їх саме дисципліна. Киянки багато порушували і "Прометей" 20 балів набрав з лінії, тоді як самі господарки – 5.

Тож, перемога "Прометея" у матчі: 86-75, у серії: 3-0, і таким чином команда Вікторії Большакової — новий чемпіон України серед жінок.

Новини

Популярні теми форуму

analytics