Close button

14-річний одесит виграв Кубок України з фігурного катання серед чоловіків

14-річний одесит виграв Кубок України з фігурного катання серед чоловіків
Фото: x-vymir.com

Список володарів Кубка України з фігурного катання поповнився ще чотирма спортсменами. Змагання, що завершилися в Одесі, визначили переможців в чоловічому та жіночому одиночному катанні, а також в спортивних танцях на льоду, повідомляє УФФК.

Турнір чоловіків виграв 14-річний одесит Вадим Новіков. Учень Ірини Клацант впевнено лідирував після короткої програми і зберіг першу позицію після довільної, набравши загалом 159.47 балів. Це третя перемога Вадима в сезоні, до цього він двічі піднімався на вищу сходинку п’єдесталу – на міжнародному турнірі "Winter Star" в Мінську та на етапі Всеукраїнських змагань юних фігуристів, юнаків та дівчат в Богуславі.

У жіночому одиночному катанні перемогу здобула учениця київського тренера Дмитра Шкідченка Альбіна Шатохіна. 15-річна фігуристка була кращою і в короткій, і в довільній програмах. У підсумку вона набрала 142.86 балів. Для Альбіни ця медаль – друга в нинішньому сезоні. Раніше вона виграла "срібло" етапу Всеукраїнських змагань юних фігуристів, юнаків та дівчат в Броварах. Спортсменка виступала також в "осінньому" розіграші Кубка України, де посіла шосте місце.

У спортивних танцях одеський лід знову став щасливим для харків’ян Єлизавети Крапівни та Данила Єфременка. В листопаді минулого року вони святкували тут перемогу на етапі Всеукраїнських змагань юних фігуристів, юнаків та дівчат, у березні 2021 року здобули "срібну" нагороду чемпіонату України серед юнаків та дівчат, а нині з кращим особистим результатом – 130.52 балів виграли Кубок України. З перспективним дуетом працює Галина Чурілова.

У розіграші Кубка України не брали участі спортивні пари.

Новини

Популярні теми форуму

analytics