Close button

Франківська молодь масово ігнорує весняний призов

Франківська молодь масово ігнорує весняний призов

На повістку відгукнувся тільки кожен п'ятий призовник.

В Івано-Франківській територіальній громаді фіксують масове ігорування весняного призову до ЗСУ.

Про це 13 квітня на оперативній нараді у міського голови повідомив військовий комісар Івано-Франківська Ігор Сорокопуд.

За його словами, під час весняного призову на призовну комісію викликали 3555 чоловіків віком 18-27 років. З них з’явилися 528 осіб, неявка – 3027 призовників.

З Івано-Франківська у Збройні Сили України та інші військові формування України відправлять 75 осіб. 7 і 8 квітня відбулися перші відправки юнаків до ЗСУ – до війська пішли 10 осіб.

«Проблемне питання – низький рівень свідомості та призовної культури громадян призовного віку, відсутність почуття обов’язку та відповідальності перед своєю державою, перед Батьківщиною є тим, що призовники не в повній мірі розуміють значимість виконання військового обов’язку. Дивлячись на ті пояснення призовників і їх батьків, вони не в повній мірі розуміють свої конституційні обов’язки», - сказав Сорокопуд.

За його словами, багато призовників змінили місце проживання або на початку призовної кампанії виїхали за кордон або в села. Хоча згідно закону вони зобов'язані самостійно з'явитися у військкомати з початком призову. Комісар пропонує опублікувати списки молодих людей, які не з'явилися на призов - як це вже робили в попередні роки.

«Необхідно мобілізуватися. Хоча призов - це не мобілізація в зону бойових дій, але призов - це один з моментів, як підвищити боєздатність Збройних сил України », - прокоментував ситуацію мер Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Новини

Популярні теми форуму

analytics