Close button

Зумерам важче розбагатіти — дослідження

Зумерам важче розбагатіти — дослідження

Представникам покоління Z - зумерам - виявилося складніше розбагатіти на інвестиціях в акції і облігації, повідомляє "Лента.ру".

Аналітики Credit Suisse підрахували, що їх заробіток буде на третину менше, ніж у представників попередніх поколінь. В цілому вони можуть розраховувати на середню річну прибутковість тільки в 2 відсотки.

Ще однією перешкодою для фінансового благополуччя зумерів може стати той факт, що саме вони найчастіше ставали безробітними через кризу, спровоковану пандемією коронавірусу. Пандемія може виявитися для них такою ж руйнівною, якою стала світова криза 2008 року для покоління міленіалів.

«Подібно фінансовій кризі 2008-2009 років для міленіалів, COVID-19 кине виклик кар'єрі і потенціалу заробітку покоління Z і буде перешкоджати цьому», - звітували експерти.

Значна частина зумерів вступає в доросле життя в розпал кризи, так що саме вони знаходяться в зоні ризику як наймолодші і недосвідчені. Аналітики попередили, що це може призвести до довгострокових наслідків. Як показало недавнє дослідження Стенфордського університету, випускникам, які виходять на роботу під час кризи, виявляється складно збільшити свою зарплату.

Зумерами називають людей, що народилися в період з 1997 по 2012 роки.

Новини

Популярні теми форуму

analytics