Close button

Інсайдер: донецький "Олімпік" може втратити фінансування

Інсайдер: донецький "Олімпік" може втратити фінансування
Фото: Эпоха футбола

Журналіст Олег Барков, який раніше працював в донецькому "Олімпіку", поділився цікавими думками щодо донецького клубу в своєму "Telegram"-каналами, повідомляє Эпоха Футбола.

- Вчора НАБУ оголосила підозру власнику компанії "Альтком" Олександру Тисленко - давньому партнеру Владислава Гельзіна (президента "Олімпіка", - прим.). Тисленко давно допомагав "Олімпіку" фінансово, його часто можна побачити в ложі поруч з президентом донеччан.
Як повідомляють "Наші Гроші", за даними НАБУ підозрюваний особисто і через підконтрольних йому осіб, систематично надавав неправомірну вигоду в якості "абонентської плати" керівництву "Укравтодору", в обмін на прояв "лояльність" до його компанії. Було це за часів "пізнього" Порошенка. Як встановили НАБУ та САП, мова йде про 575 тис. доларів та 70 тис. євро протягом 2017-2019 рр.
Зі свого боку колишній глава "Укравтодору" сприяв компаніям підозрюваного у продовженні терміну дії контракту з виконання робіт на окремих ділянках дороги М-05 Київ - Одеса, фінансування якої здійснювалось за рахунок кредиту "Європейського банку реконструкції та розвитку". Крім того, керівник "Укравтодору" "не помітив" порушення графіка виконання робіт компанією підозрюваного, що дозволило уникнути сплати понад 9 млн євро штрафу.
Загалом, "Олімпік", схоже, залишається без серйозного джерела фінансування. І це куди більш серйозний удар по Гельзіну, аніж потуги УАФ, - написав журналіст.

Новини

Популярні теми форуму

analytics