Close button

Неповноправні: санкції проти російського біатлону продовжені

Неповноправні: санкції проти російського біатлону продовжені
Фото: 24tv.ua

У Міжнародному союзі біатлоністів повідомляють, що відбулося засідання спільної робочої групи IBU та Союзу біатлоністів Росії (СБР). Сторони обговорювали дорожню карту по відновленню СБР в якості повноправного члена, повідомляє biathlon.com.ua.

Група зібралася вперше з тих пір, як Спортивного арбітражного суду (CAS) виніс рішення щодо апеляції Російського антидопінгового агентства (РУСАДА) на санкції Всесвітнього антидопінгового агентства (ВАДА). Хоча CAS пом'якшив санкції і вдвічі скоротив термін покарання з чотирьох до двох років, РУСАДА було визнано невідповідним вимогам до 16 грудня 2022 року.

Робоча група, яка курирує відновлення Союзу біатлоністів Росії (СБР), підкреслила, що національний орган не зможе знову стати повноправним членом Міжнародного союзу біатлоністів (IBU) як мінімум до грудня 2022 року. Таким чином, СБР не може відновити повноправне членство в IBU, щонайменше, до цього моменту. Як говориться в заяві IBU:

"Абсолютно очевидно, що відповідно до критеріїв відновлення IBU, СБР не може стати повноправним членом, поки РУСАДА вважається невідповідним кодексу ВАДА".

Нагадаємо, що Союз біатлоністів Росії був переведений на тимчасове членство в IBU в грудні 2017 року у відповідь на допінговий скандал в країні. Це означає, що СБР не має права голосу на Конгресі IBU, але російські біатлоністи як і раніше можуть виступати під своїм прапором на етапах Кубка світу. Прапор, гімн та назва Росії були заборонені на великих заходах, включаючи чемпіонати світу та Олімпійські ігри, до 16 грудня 2022 року в відповідно до постанови CAS.

Для розгляду питання відновлення СБР організації необхідно виконати 12 критеріїв, серед яких і фінансові зобов'язання. У вересні 2018 року IBU створив робочу групу, яка повинна відслідковувати виконання російською стороною 12 умов відновлення повноправного членства.

Ще одним невирішеним питанням, який викликав суперечки, було відшкодування IBU всіх витрат, пов'язаних з доповіддю Макларена. Віктор Майгур, який став президентом СБР в липні минулого року, заявив, що "більша частина поточного боргу виплачена IBU", і каже, що метою організації є відновлення повноправного членства в IBU до кінця 2022 року.

Президент Союзу біатлоністів Росії в інтерв'ю "Metaratings.ru" розповів зустріч представників СБР і IBU, що минула у Мюнхені. На питання ЗМІ про те, скільки критеріїв на даний момент вже виконані, Майгур відповів:

"Більше половини з умов виконані, решта в процесі. Деякі критерії, що стосуються антидопінгової програми СБР, не мають терміну закінчення. Ця програма буде діяти і після відновлення".

Новини

Популярні теми форуму

analytics