Close button

Держборг Італії буде максимальним за століття

Держборг Італії буде максимальним за століття

Держборг Італії в 2021 році виявиться максимальним за століття і складе майже 160% ВВП. Він перевищить навіть показник першого року після закінчення Другої світової війни, коли співвідношення між державним боргом і ВВП склало 159,5%, повідомляє "Лента.ру".

Дефіцит бюджету збільшиться до 11,8% в цьому році, оскільки третя за розміром економіка Європи шукає мільярди додаткових євро у вигляді позик, щоб допомогти захистити своїх громадян і бізнес від наслідків пандемії. Крім того, витрати на стимулювання економіки перевищать 170 мільярдів євро (203,5 мільярда доларів).

Від коронавируса в Італії загинули більше 115 тисяч осіб. Пандемія та введені через неї локдауни обвалили туристичний сектор. Останнім часом в Римі почалися протести: ресторатори і власники інших бізнесів вимагають пом'якшення обмежень. В інших містах демонстранти перекривали дороги. Італійська влада допустили, що пом'якшити обмежувальний режим можна буде вже до кінця квітня, пріоритет віддаватимуть заходам на відкритому повітрі.

Новини

Популярні теми форуму

analytics