Close button

Ціна на нафту впаде до $10 - прогноз

Ціна на нафту впаде до $10 - прогноз

До 2050 року ціна на нафту може впасти до 10 доларів за барель, якщо світові вдасться досягти цілей Паризької угоди і перейти на електроенергію, повідомляє "Лента.ру".

Такий прогноз зробили аналітики консалтингової компанії Wood Mackenzie, яка займається дослідженнями в галузі енергетики.

Аналітики підрахували, що до середини століття попит на нафту може впасти на 70 відсотків в порівнянні з нинішнім. Причому падати він почне вже в 2023-му, а потім падіння різко прискориться. Експерти вважають, що до 2030 року ціна еталонної Brent опуститься до 37-42 доларів за барель, а через два десятиліття за бочку і зовсім будуть давати 10 доларів.

Близько 200 країн у 2015 році підписали Паризьку угоду з клімату, щоб боротися з глобальним потеплінням. Конкретні цілі та зобов'язання для кожної країни не прописані. Зокрема, ЄС має намір зробити власну економіку вуглецево-нейтральною до 2050 року. Для цього імпортерів з третіх країн, в яких відсутнє власне регулювання на державному рівні, зобов'яжуть виплачувати спеціальний податок, розмір і структура якого поки не визначені.

Новини

Популярні теми форуму

analytics