Close button

Споживчі ціни в єврозоні виросли

Споживчі ціни в єврозоні виросли

Споживчі ціни в єврозоні в березні 2021 року зросли на 1,3% щодо того ж місяця 2020 року, свідчать остаточні дані Євростату. У лютому інфляція становила 0,9% в річному вираженні, повідомляє "Финмаркет".

Дані збіглися як з попередньою оцінкою, так і з очікуваннями експертів. Щодо попереднього місяця споживчі ціни зросли на 0,9%.

Споживчі ціни без урахування таких волатильних чинників, як вартість енергоносіїв, продуктів харчування та алкоголю (індекс CPI Core, який відстежує Європейський центральний банк), минулого місяця зросли на 0,9% в річному вираженні після підвищення на 1,1% місяцем раніше.

Зростання цін на продукти харчування, алкоголь і тютюнову продукцію сповільнилося до 1,1% з 1,3% в лютому. Ціни на енергоносії підскочили на 4,3% після падіння на 1,7% місяцем раніше. Послуги стали дорожче на 1,3%.

У 27 країнах ЄС зростання цін в річному вираженні склало 1,7% після підвищення на 1,3% місяцем раніше. Щодо попереднього місяця ціни в ЄС збільшилися на 0,9%.

Дефляція в річному вираженні в березні спостерігалася в Греції (-2%), Португалії, на Мальті, в Ірландії і Словенії (-0,1%). Найвище зростання споживчих цін зафіксовано в Польщі (4,4%), Угорщині (3,9%), Румунії та Люксембурзі (2,5%).

У Німеччині річна інфляція прискорилася до 2% з 1,6% в лютому, у Франції - до 1,4% з 0,8%. В Італії зростання цін сповільнилося до 0,6% після 1% в лютому. В Іспанії споживчі ціни в березні виросли на 1,2% в річному вираженні після зниження на 0,1% місяцем раніше.

Новини

Популярні теми форуму

analytics