Close button

Прибуток Daimler виріс у рази

Прибуток Daimler виріс у рази

Операційний прибуток компанії Daimler в першому кварталі різко виріс, завдяки більш високими цінами на автомобілі і високому попиту в Китаї, які сприяли її відновленню від наслідків пандемії коронавірусу, повідомляє Reuters.

Квартальний прибуток групи до вирахування відсотків і податків підскочив до 5 мільярдів євро (6 мільярдів доларів) за перші три місяці 2021 року з 719 мільйонів євро роком раніше, повідомив німецький автовиробник у п'ятницю.

Це було вище за середні очікування аналітиків в 4 мільярди євро, що спонукало компанію опублікувати ключові цифри на тиждень раніше графіка, йдеться в повідомленні. Порівнянний показник в 2019 році склав 2,3 мільярда євро.

«Сприятлива динаміка продажів Mercedes-Benz Cars у всіх основних регіонах, особливо в Китаї, мала дуже великий вплив на асортимент продукції і ціни в першому кварталі», - йдеться в звіті Daimler.
Днем раніше Volkswagen також назвав Китай одним із драйверів відновлення світової автомобільної промисловості. Його бізнес з виробництва розкішних автомобілів Porsche повідомив про зростання продажів на 36% за перші три місяці року.

На додаток до позитивного тону, реєстрація автомобілів в Європі в березні виросла в порівнянні з минулим роком, коли локдаун через коронавірус і супутня невизначеність в Європі позначилися на продажах.

Акції Daimler виросли на 2,9%, досягнувши самого високого рівня за більш ніж 5 років.

Автовиробник, який повинен опублікувати докладні квартальні результати 23 квітня, повідомив, що скоригований вільний грошовий потік в промисловості досяг 2,8 мільярда євро в порівнянні з консенсус-прогнозом в 1,8 мільярда євро.

Новини

Популярні теми форуму

analytics