Close button

Винищувачі НАТО перехопили над Балтійським морем російські бойові літаки

Винищувачі НАТО перехопили над Балтійським морем російські бойові літаки

Винищувачі НАТО перехопили над Балтійським морем групу російських бойових літаків. Вони вилетіли з материкової частини Росії і кілька годин перебували в міжнародному повітряному просторі, а потім повернулися назад, повідомляє РБК-Украина.

Відзначається, що 21 квітня в небі над Балтійським морем були помічені два російські бомбардувальники Ту-160 в супроводі винищувачів Су-27 і Су-35. Їх на видаленні супроводжував літак дальнього радіолокаційного стеження А-50, який, в свою чергу, прикривали ще два винищувачів. Вони провели в міжнародному повітряному просторі над морем близько 3 годин і повернулися на материкову частину Росії.

У перехопленні взяли участь бойові літаки з Німеччини та Італії, а також польські та датські винищувачі F-16 з місць постійного базування. Вони вилетіли з аеродром в Польщі, Естонії та Литви.

"Захід продемонструвало пильність і реакцію НАТО на інциденти в повітрі, а також колективні зусилля наших союзників по забезпеченню безпеки повітряного простору для всіх його користувачів", - відзначили в прес-службі.

.

Новини

Популярні теми форуму

analytics