Close button

Вчені заявили, що надмірна гігієна шкодить здоров'ю

Вчені заявили, що надмірна гігієна шкодить здоров'ю

Кожна людина повинна стежити за особистою гігієною, а значить тримати своє тіло та одяг у чистоті. Але наскільки часто це потрібно робити — питання індивідуальне. Сучасні дерматологи кажуть, що надмірна гігієна може навіть завдавати більше шкоди, аніж користі, повідомляє Комментарии.

Лікар Нік Лоуе зазначив, що необов'язково приймати щодня водні процедури з використанням різних гелів і сучасних губок, оскільки людина змиває з себе шар, який захищає шкіру від проникнення шкідливих мікроорганізмів.

Дослідник спостерігав за шкірою пацієнтів в одній із лондонських лікарень і довів, що гаряча вода з милом, якщо користуватися ними регулярно, знімають природний захист шкіри, призводять до її висушування, тріщин та виникнення інфекцій.

Дерматолог також попередив про небезпеку воронок для душу. За його словами, вони є розсадником бактерій і мікробів, які можуть нашкодити здоров'ю, причому не лише через шкірні покриви.

Такої думки дотримується й інший експерт — Норман Пейс, який під час дослідження довів, що воронки для душу можуть містити аеробні бактерії. Коли вони наповнюються водою, ці мікроорганізми виштовхуються назовні та потрапляють в організм.

Звичайно ж, усе індивідуально, адже якщо у людини є алергічна реакція, то їй потрібен особливий догляд за шкірою і часті водні процедури.

Американські дослідники заявили, що є частина тіла, яку мити не рекомендується, щоб себе не травмувати. І це — вуха. Їх неправильна чистка може призвести до серйозних проблем і травматизму.

Новини

Популярні теми форуму

analytics