Close button

Екс-росіянина Лапшина дискваліфікували через допінг

Екс-росіянина Лапшина дискваліфікували через допінг
Фото: img.championat.com

Біатлоніст Тимофій Лапшин, який є чоловіком українки Ольги Абрамової й виступає за збірну Південної Кореї, дискваліфікований на 12 місяців, повідомляє Sport.ua.

Покарання буде діяти з моменту тимчасового відсторонення - 23 вересня 2020 року. Тоді IBU надав докази того, що в допінг-пробі спортсмена, взятої у 2013 році, були виявлені сліди туаміногептана.

- Тимофій Лапшин визнаний винним в порушенні антидопінгових правил Міжнародного союзу біатлоністів в 2012 році, - йдеться в заяві IBU.
- Не бачу далі сенсу оскаржувати рішення, тому що у мене залишилося п'ять місяців дискваліфікації. Можна було б, але не має сенсу битися з цим - час втратиш і гроші, нерви, а толку ніякого не буде. І так час вже втрачено, - прокоментував це рішення Лапшин.

Нагадаємо, зимові Олімпійські ігри пройдуть в лютому 2022 року в Пекіні. До цього часу Лапшин вже відбуде дискваліфікацію.

Варто також відзначити, що до 2017-го року (і, відповідно, і в 2013-му, коли була взята позитивна допінг-проба) Лапшин виступав за збірну Росії

Новини

Популярні теми форуму

analytics