Close button

Чемпіонат Європи з грепплінгу: Україна завоювала 14 медалей

Чемпіонат Європи з грепплінгу: Україна завоювала 14 медалей
Фото: "Facebook" Флоріки Лучич

У Варшаві завершився чемпіонат Європи з грепплінгу (спортивне единоборство, різновид боротьби, - прим.). Українці завоювала 14 нагород і за підсумками турніру, в якому брали участь 23 збірних, у командному заліку "No Gi" посіла друге місце, а наступного дня у розділі "Gi" – наша команда стала третьою, повідомляє СКУ.

Непереможною на континентальній арені залишається Катерина Степанова, яка виграла категорію до 64 кг як у "No Gi", так і в "Gi".

Чемпіонкою Європи стала і Світлана Скрипник, яка перемогла 53 кг у "No Gi". А наступного дня додала до свого досягнення "бронзу" в цій же вазі у грепплінгу "Gi".

"Срібним" та "бронзовим" призером Євро-2021 став Юрій Черкалюк з Чернівців. Він є віцечемпіоном у "Gi" (до 66 кг) та володарем третього місця в "No Gi" (66 кг).

Харківська грепплерка Олена Германс  виборола "бронзу" в обох розділах (категорія до 71 кг)

Киянин Іван Расюк зупинився за крок до чемпіонства, він посів другий рядок у фінішному протоколі ваги до 71 кг в грепплінгу "Gi".

Також ще шестеро українців вибороли по одній "бронзовій" нагороді: Іван Малін ("No Gi", 100 кг), Вікторія Синявіна ("No Gi", 58 кг), Ольга Чалюк ("No Gi", 71 кг), Флоріка Лучич ("Gi", 58 кг), Михайло Музиченко ("Gi", 92 кг) та Іван Снігур ("No Gi", понад 100 кг).

Головний тренер збірної України Сергій Чередніченко у коментарі Спортивному комітету України підвів підсумки виступу нашої національної команди:

- Рівень чемпіонату був досить конкурентним і ми маємо непогані результати. Тренерський штаб загалом задоволений виступом команди, але звісно ж хотілося б кращого. Ми розраховували на більшу кількість нагород. Та є об’єктивні причини.
Склад збірної дещо оновився, до команди увійшли молоді спортсмени, які на цих змаганнях тільки набували досвіду, тому залишися без нагород. У майбутньому ми на них дуже розраховуємо і я впевнений, що на чемпіонаті світу їхні результати будуть уже кращими.
Були і травми пов’язані, мабуть, з втомою чи переїздом. Якщо представники олімпійських видів на змагання летіли літаком, то ми добиралися автобусом, що відобразилося на стані спортсменів. Можливо, хтось не відновився, чи не адаптувався до змагальних навантажень. Але травми є не складними, тому усі повертаються з хорошим настроєм. Робимо висновки і працюємо далі. Впевнений, що на чемпіонаті світу, який відбудеться у Сербії восени, ми покажемо значно кращі результати. Думаю, ми зможемо поборотися за трійку найкращих команд світової першості

Новини

Популярні теми форуму

analytics